Muistin tueksi, osteoporoosia vastaan

Kalkki-D-vitamiinivalmiste vahvistaa osteoporoosia sairastavan Sirkan luustoa. Kuitulisä auttaa vatsan toimintaa ja B12-vitamiini-foolihappovalmiste tukee muistia.

”Olen sairastanut osteoporoosia ­kymmenen vuotta ja käytän siksi lääkärin määräyksestä päivittäin kalkki + D-vitamiinivalmistetta luustoani vahvistamaan. Osteoporoosia sairastavat saavat valmisteesta Kela-­korvauksen, kun siihen on lääkärin antama resepti.

Vatsani toiminta on laiskistunut iän myötä ja joudun kiinnittämään huomiota riittävään kuidun saantiin. Betavivo-kuitulisävalmiste on edistänyt vatsani toimintaa, mutta lisäksi sen sisältämä kauran beetaglukaani auttaa alentamaan kolesterolia ja tasaamaan verensokerin vaihteluja. Ripottelen kuitulisää aamuisin jogurtin tai mehukeiton joukkoon.

Farmaseutti kertoi, että B12-vitamiini ja foolihappo ovat ikäihmiselle tärkeitä muistivitamiineja, sillä ne edistävät hermoston normaalia toimintaa. B12-vitamiinin imeytyminen heikkenee iän myötä, joten uskon tämän valmisteen olevan minulle hyödyllinen.

Käytän päivittäin omega-7-tyrni­öljykapseleita, sillä ihoni on ajoittain hyvin kuiva. Tämä valmiste on auttanut ehkäisemään ihon, limakalvojen ja silmien liiallista kuivumista.

Olen silloin tällöin saanut ikävän virtsatietulehduksen, joten otin proviisorin suosituksesta käyttöön karpalokapselit. Ne voivat auttaa ehkäisemään virtsatietulehduksia.”

Sirkka, 75 vuotta