Ravintovalmisteita raskautta suunnittelevalle

Foolihappolisän käyttö kannattaa aloittaa noin kaksi kuukautta ennen ehkäisyn pois jättämistä. Heidi sai apteekista muitakin hyviä neuvoja raskautta tukevista ravintovalmisteista.

”Olen aina syönyt mielestäni melko terveellisesti ja monipuolisesti. Sain kuitenkin Yliopiston Apteekista hyviä vinkkejä siitä, mitä ravintoainevalmisteita minun kannattaisi lisäksi ottaa käyttöön.

Kuulin, että B-ryhmän vitamiineihin kuuluvan folaatin saanti on Suomessa niukkaa. Siksi foolihappolisän käyttö pitää aloittaa noin kaksi kuukautta ennen ehkäisyn pois jättämistä. Riittävä folaatin saanti on erittäin tärkeää vauvan keskushermoston normaalille kehitykselle.

Sain suosituksen raskausajan monivitamiinivalmisteesta, joka turvaa myös riittävää jodin saantia. Sitä voi saada ruoasta liian vähän. Jodi vaikuttaa muun muassa vauvan hermoston ja aivojen kehitykseen.

Raskausaikana D-vitamiinivalmistetta tulisi käyttää ympärivuotisesti. Käytän valmistetta, jossa on myös kalsiumia. Kalsium ja D-vitamiini ovat tarpeen vauvan luuston kehittymiselle.

Proviisori antoi minulle kiinnostavaa tietoa probiooteista eli terveysvaikutteisista maitohappobakteereista. Kun käyttää probioottivalmistetta raskausaikana, siitä saattaa tutkimusten mukaan olla hyötyä lapsen allergioiden ehkäisyssä.

Syön säännöllisesti kalaa, mutta saatan lisäksi ottaa käyttöön erityisesti raskausajalle suunnitellun kalaöljyvalmisteen. Siitä saa omega-3-rasvahappoja, joita vauva tarvitsee muun muassa solujensa rakennusaineeksi sekä aivojen ja silmien normaaliin kehitykseen.”

Heidi, 28 v