Testi: kasvojen puhdistus­tuotteet

Uniikki-lehden asiakasraati kokeili erilaisia puhdistustuotteita kasvoille: geeliä, kasvovesiä ja puhdistussientä. Uudenlaiset tuotteet herättivät kiinnostusta.

Hanna, 39

ACO Face Refreshing Cleansing Gel ja Toner

Geelimäinen puhdistusaine oli minulle uusi tuttavuus. Se vaahtosi kasvoilla kuin saippua, mutta ei kuivattanut ihoa. Tuote tuntui käytössä raikkaalta, ja pumppupullo oli kätevä. Aluksi minua häiritsi putsausgeelin haju (tuote on hajusteeton), mutta totuin siihen muutamassa päivässä.
Meikki lähti todella hyvin pois, eikä vaatinut viimeistelyä kasvovedellä. Testasin kuitenkin myös kasvoveden. Se oli iholla raikas, kosteuttavan tuntuinen ja mukava käyttää, vaikka normaalisti en itse jaksa tai ehdi käyttää kahta putsausainetta. Geeli jää varmastikin käyttöön myös jatkossa.

ACO Face Refreshing Cleansing Gel 200 ml ja Face Refreshing Toner 200 ml

Hellävarainen ja virkistävä puhdistusgeeli sekä kosteuttava kasvovesi sopivat herkälle, normaalille ja sekaiholle. Hajusteettomia.

9,40 ja 8,40 Osta tuote
Soile, 55

AVÈNE Gentle Milk Cleanser ja Gentle Toner

Puhdistusemulsio tuntui todella pehmeältä ja kermaiselta. Se jätti ihon pintaan mukavan tunteen – aivan kuin olisi laittanut kosteusvoidetta kasvoihin. Tuoksu oli rauhoittavan puhdas, erittäin miellyttävä. Tuote myös puhdisti meikit hyvin, en tarvinnut erikseen silmämeikinpoistoon tarkoitettuja tuotteita. Kätevä pumppupullo teki tuotteesta hyvin riittoisan.
Puhdistuksen jälkeen kasvovesi raikasti mukavasti ihoa ja antoi kivan loppusäväyksen. Kumpikaan tuote ei kuivattanut ihoa lainkaan, vaan ne olivat hyvin hellävaraisia. Iho jäi pehmeäksi ja tuntuu tasaisemmalta ja vahvemmalta. Voin suositella tätä settiä kaikille herkkäihoisille.

AVÈNE Gentle Milk Cleanser 200 ml ja Gentle Toner 200 ml

Täyteläinen puhdistusemulsio sekä rauhoittava ja kosteuttava kasvovesi erityisesti kuivalle ja pintakuivalle iholle.

à 20,80 Osta tuote
Tiina, 31

YA Naturae puhdistusvaahto ja kasvovesi

Yliopiston Apteekin oman luonnonkosmetiikkasarjan puhdistustuotteet ovat kotimaisia, sertifioituja ja hajusteettomia. Puhdistusvaahto puhdisti testauskerroilla hyvin myös kevyen päivämeikin, toisin kuin monet aiemmin kokeilemani luonnonkosmetiikkaputsarit. Iho tuntui pehmeältä ja raikkaalta.
Kasvovesi sen sijaan jätti ihon hieman tahmeaksi, mutta toisaalta varsinkin paksumpi yövoide imeytyi sen jälkeen todella hyvin. Plussaa myös kätevänkokoisista pakkauksista, jotka kulkevat helposti matkalle mukaan.

YA Naturae puhdistusvaahto 120 ml ja kasvovesi 150 ml

Luonnonmukaiset YA Naturae -sarjan puhdistusvaahto ja kasvovesi sopivat kaikille ihotyypeille.

10,90 ja 9,80 Osta tuote
Salla, 24

KONJAC Sponge

Sienen koostumus on hauska ja miellyttävän tuntuinen. Sientä ohjeistetaan kostuttamaan lämpimällä vedellä jopa minuutteja, mutta todellisuudessa käyttö oli nopeaa ja näppärää. Sienellä pyörittely virkisti ja kuori ihon pintaa kevyesti, mikä tuntui kirkastavan pintakuivaa ihoani. Pakkauksessa sienen luvattiin poistavan meikin sellaisenaankin, mutta itse tarvitsin meikkijäämien poistoon avuksi myös puhdistusaineen.

KONJAC Sponge

Hellävarainen, kaikille ihotyypeille sopiva pesusieni.

8,70 Osta tuote
Eeva-Helena, 59

VICHY Pureté Thermale 3 in 1 Micellaire -puhdistusvesi

Minulla on normaali iho, johon ikä on iskenyt kyntensä. Paljon meikkaavana suhtaudun puhdistusvesiin epäillen. Mahtaako meikki ja varsinkaan silmämeikki lähteä vedellä?
Läpinäkyvän muovipullon teksti kertoo, että tuote on alkoholiton ja hypoallergeeninen ja että se sopii myös herkkäsilmäisille. Iltaisin saan kostuttaa aika monta vanulappua ennen kuin viimeinen niistä jää puhtaaksi. Vesi on riittoisaa, ja suosittelisin sitä kevyesti meikkaavalle.

VICHY Pureté Thermale 3 in 1 Micellaire -puhdistusvesi 200 ml

Kolmivaikutteinen puhdistusvesi sopii kaikille ihotyypeille, myös herkälle iholle.

17,90 Osta tuote