Apteekki­kosmetiikassa puhtaat raaka-aineet

Apteekkikosmetiikka on tarkasti tutkittua ja tiukkojen laatustandardien mukaan valmistettua. Laajasta kosmetiikkavalikoimasta löytyy tuotteita jokaiselle ihotyypille ja kaiken ikäisille miehille ja naisille.

Hyvää hinta-laatusuhdetta ja palvelua arvostava kuluttaja kääntyy kosmetiikkaostoksissaan apteekin puoleen. Apteekissa myytävät dermokosmetiikkasarjat ovat tarkoin tutkittuja.

– Apteekissa myytävä kosmetiikka on taatusti laadukasta. Moni arvostaa dermokosmetiikkaa, koska siinä on käytetty vain puhtaita ja tutkittuja raaka-aineita, sanoo Yliopiston Apteekin kosmetiikkakoordinaattori, farmaseutti Hanna Rajamäki.

Apteekkien laajasta kosmetiikkavalikoimasta löytyy tuotteita päivittäiskosmetiikasta hemmottelutuotteisiin.

– Täällä myydään kaikkea, mitä ihonhoidossa voi tarvita. Meiltä löytyy niin kuorinnat, naamiot kuin seerumitkin, Rajamäki sanoo.

Yksilöllistä palvelua

Apteekkikosmetiikkasarjoista löytyy tuotteita niin normaalin kuin ongelmaihonkin hoitoon. Myös herkkäihoiset löytävät ratkaisun ihonhoidon pulmiin apteekista. Valikoimassa on myös tuotteita, joissa ei ole käytetty hajusteita tai yleisesti ärsyttäviä tai herkistäviä ainesosia. Osa tuotteista on myös dermatologisesti eli yhteistyössä ihotautilääkärin kanssa testattu.

– Suuri osa apteekin kosmetiikkasarjoista on herkälle iholle sopivia. Sopivuus omalle iholle kannattaa kuitenkin aina testata.

Apteekkiin tullaan etsimään usein myös apua erilaisiin ihotauteihin, kuten atopiaan, ruusufinniin, akneen tai psoriasikseen. Asiantunteva henkilökunta huomioi asiakkaiden erityistarpeet aina yksilöllisesti.

– Emme katso ainoastaan ihon pintaa, vaan otamme huomioon koko ihmisen taustatekijöineen. Voimme myös tarkistaa, onko asiakkaan käyttämillä lääkkeillä vaikutusta ihon kuntoon. Joskus iho- ongelmiin voi löytyä lisäapu ravintolisästä, Rajamäki sanoo.

Dermokosmetiikasta sopiva tuote jokaiselle

Kaikki apteekin kosmetiikkatuotteet eivät ole hajusteettomia, vaan valikoimasta löytyy vaihtoehtoja myös tuoksua kaipaaville.

– Apteekissa myydään kymmeniä erilaisia kosmetiikkasarjoja. Uutuuksia tulee meille jatkuvasti. Itselle sopivat tuotteet löytyvät kokeilemalla. Autamme mielellämme asiakasta hänelle parhaiden tuotteiden valitsemisessa.

Omat ihonhoitotuotteet kannattaa pyrkiä löytämään samasta kosmetiikkasarjasta, koska sarjojen tuotteet on kehitetty tukemaan ja täydentämään toisiaan. Jos jokin sarjan tuote ei kuitenkaan miellytä, sen voi huoletta vaihtaa jonkun toisen sarjan tuotteeseen.

– Tärkeintä on löytää sellaiset tuotteet, jotka itsellä toimivat parhaiten ja joita on mukava käyttää. Usein testaamme tuotteita asiakkaan iholle ja annamme näytteen mukaan kotona kokeiltavaksi.

Tutustu apteekkikosmetiikan yleisimpiin myytteihin. Selvitimme ovatko ne totta vai tarua.

Uudesta Ego-myymälästä ja ego.fi-verkkokaupastamme saat laajan kosmetiikkavalikoiman osana myös dermokosmetiikkaa.