B-vitamiinia laihduttajalle

Antti turvautuu painonhallintaa tukevaan valmisteeseen taistelussaan kesäkiloja vastaan. Monipuolista ravinnonsaantia hän turvaa muun muassa omega-3-rasvahapoilla sekä B- ja D-vitamiineilla.

”Olen innokas grillaaja, mutta valitettavasti kesän herkkuhetket näkyvät nyt lomakauden jälkeen vaa’an lukemissa. Tavoitteeni olisi pudottaa noin 5–6 kiloa painoa.

Apteekissa suositeltiin painonhallinnan tueksi XL-S Medical -valmistetta. Se hillitsee ruokahalua, sitoo rasvaa ja sisältää lisäksi kylläisyyttä ja vatsan hyvinvointia edistäviä kuituja. Käytän valmistetta kolmesti päivässä aamupalan, lounaan ja päivällisen jälkeen. Aion käyttää valmistetta aluksi kuukauden kuurina.

Koska olen nyt vähentänyt syömäni ruoan määrää, haluan varmistaa, että saan silti edelleen riittävästi terveydelle välttämättömiä omega-3-rasvahappoja. Otan kalaöljykapselin joka aamu. Laihduttajan lihasvaivoja ehkäisen magnesiumtabletin avulla.

Kuulin apteekissa, että laihduttajat saavat usein liian niukasti B-vitamiineja. Niinpä otin käyttööni valmisteen, josta saan kaikki tarpeelliset B-vitamiinit samalla kertaa. Nämä vitamiinit vaikuttavat kuulemma myös energia-aineenvaihduntaan.

D-vitamiinivalmiste kuuluu rutiineihini joka syksy ja talvi. Aloitan sen käytön melko pian kesäkauden jälkeen, sillä tiedän D-vitamiinin vahvistavan vastustuskykyä.”

Antti, 48 vuotta